Prihlásiť
Vyhľadávanie
Nastavenie
O knižnici
Novinky
-100 - -Apo
-Ara - -CEP
-Čer - -Dik
-Din - -F&S
-F1 - -Imm
-In - -Kom
-Kon - -Lev
-Lex - -Mod
-Moj - -Per
-PES - -Prí
-Pří - -Sat
-Sbí - -Sra
-Sta - -Tra
-Tre - -VTM
-Výb - ab H
Abag - Adle
Adli - Alge
Algr - Ande
Andj - Arlt
Arma - Aval
Avar - Bake
Bakk - Barb
Barč - Bart
Bárt - Beat
Beau - Bell
Belm - Berá
Bera - Beth
Bett - Birr
Bisc - Blaž
Blec - Boke
Boko - Both
Botí - Bran
Bras - Bris
Brit - Brug
Brůh - Bukv
Buľ, - Butl
Búto - Camp
Čamp - Carr
Čars - Cele
Céli - Červ
Cerv - Chau
Chav - Chro
Chrt - Číže
Čížk - Cole
Colf - Corn
Corr - Crui
Crum - Dahl
Dahr - Davi
Daví - De P
de P - Demj
Deml - Dieš
Dies - Dokt
Dolá - Dost
Dotl - Druž
Drve - Dura
Durb - Dyer
Dyga - Eism
Eisn - Entr
Eötv - Fabo
Fabr - Fejé
Feje - Fifk
Figd - Flau
Flav - Forr
Forš - Fred
Free - Ftáč
Ftor - Galb
Galč - Gavl
Gavo - Gibs
Gidd - Goff
Gofr - Gott
Gött - Gree
Greg - Grub
Grue - Habř
Habr - Halí
Haľk - Hano
Hanr - Harr
Hárs - Havl
Havr - Hejn
Hejt - Herr
Hers - Hirs
Hirt - Hoel
Hoem - Holo
Hols - Horč
Hoře - Hovo
Howa - Hrub
Hrud - Hunt
Huny - Inch
Incl - Jahn
Jähn - Janí
Jani - Jedl
Jedn - Jilí
Jílk - Jone
Jong - Jušk
Jusk - Kali
Kall - Kari
Karj - Kay,
Kaye - Kern
Kero - Kirk
Kirn - Klim
Klím - Koch
Kočí - Kolm
Koln - Kopp
Köpp - Kote
Kotě - Kozá
Koza - Krat
Krau - Křiv
Kriv - Kubá
Kube - Kuld
Kule - Kuzn
Kuźn - Lake
Lakh - Laro
LaRo - Leat
Leav - Lend
Leng - Lhot
Li, - Lišk
List - Lore
Lori - Lukš
Lulá - Mach
Mách - Mahl
Mahm - Man-
Maňá - Marg
Marh - Mart
Márt - Matr
Mats - McCa
McCh - Med,
Mede - Merl
Mero - Mičk
Míčk - Miln
Milo - Moha
Mohe - Mora
Morá - Mowe
Mowr - Murp
Murr - Navr
Naxe - Nesv
Nešv - Nito
Nive - Nová
Nova - O'Ro
O'Sh - Olso
Olšo - Osif
Osin - Pala
Palá - Park
Parl - Pave
Pavi - Pejč
Pejř - Pešť
Pešt - Píč,
Pica - Pitt
Pitz - Pohl
Pohn - Pono
Pont - Prac
Prač - Proc
Proč - Puzo
Puzy - Rako
Rakú - Réde
Redf - Rend
René - Rieb
Rieč - Robi
Robl - Rose
Rosi - Rubi
Rubí - Ryba
Rybá - Saha
Šáhí - Sans
Sant - Sche
Schi - Schu
Schü - Sedl
Sedm - Šest
Sest - Ship
Shir - Šime
Sime - Site
Šiti - Slab
Slac - Šmej
Smej - Snic
Snid - Šopá
Sopk - Spie
Špie - Stan
Staň - Stei
Štei - Štoc
Stoc - Stri
Stří - Sue,
Süe- - Švar
Švař - Swal
Swan - Tamm
Tamp - Terr
Terš - Tich
Tidb - Tomi
Tomí - Trév
Trev - Ture
Turg - Urba
Urbá - Vale
Valé - Vani
Vaňk - Végh
Vegr - Vice
Vích - Vlce
Vlče - von
Von - Vrzá
Vrzg - Wall
Walm - Wegl
Wegn - Weyd
Whal - Will
Wilm - Woll
Wöll - Yusc
Yves - Zare
Žare - Žero
Žert - Zoun
Zozu - Østb
< Predchádzajúci
Nasledujúci >
DigiBooks - Prezeranie autora

Autor: Adlerová; Elizabeth Rok narodenia: -   Rok úmrtia: -
Poznámka: Elizabeth Adlerová je uznávaná románová autorka. Jej príbehy vynikajú napätím a originalitou a získali si srdcia čitateľov na celom svete. Žije s rodinou v štáte Kalifornia.

Názov: BroskynkaJazyk: Slovenský   Žáner: Román   Rok vydania: 1999
Poznámka: Pôvabná dedička automobilového impéria stretáva muža, ktorý si až po rokoch uvedomí, ako veľmi ubližoval tým, čo ho najviac milovali.
Ďalší z čitateľsky úspešných generačných románov Elizabeth Adlerovej Broskynka voľne nadväzuje na príbeh Léonie - femme fatale z rovnomennej knihy, ktorú vydalo Remedium. Léonie sa v nej za tragických okolností definitívne odpúta od vojvodu de Courmonta v nádeji, že ju čaká pokojná staroba pri dcére a milovaných vnučkách. Ukáže sa však, že rod de Courmontovcov je priam osudovo spätý s Léonie. Gérard, syn nebohého vojvodu, sa beznádejne zaľúbi do Léoniinej dcéry Amélie. Výsledkom ich lásky je malá Marie Isabelle, ktorú pre jej pôvab a sviežu pleť od malička všetci volajú Broskynka. Z dievčatka časom vyrastie príťažlivá mladá žena a rodina právom očakáva, že prispeje k šíreniu dobrého mena ich automobilového impéria. Broskynka po starom otcovi zdedila zmysel pre podnikanie, a po starej mame zasa vášnivú a roztopašnú povahu. Ba aj do prvého krátkeho a nevydareného manželstva ju vohnal skôr vrtoch ako cit. Okolie sa tomu ani veľmi nečuduje, veď od detstva vyrastala v dostatku a nikto jej nikdy nič neodmietol. Až po vytriezvení zo sna a po mnohých trpkých životných skúsenostiach stretáva svojho skutočného životného partnera. Noel Maddox vyrastal v sirotinci, no vďaka nesmiernej húževnatosti a pracovitosti sa vypracoval na ambiciózneho muža, ktorý si zaumieni, že za každú cenu získa Broskynkinu priazeň a postupne i jej podiel na obrovskom majetku. Bezohľadne postupuje za vytýčeným cieľom a vôbec si neuvedomuje, ako veľmi ubližuje ľuďom, ktorí predstavujú jeho jedinú istotu a bezpečné zázemie vo chvíľach najťažších skúšok. Dramatické osudy dynastie de Courmontovcov sa odohrávajú na pozadí skutočných historických udalostí tohto storočia v Európe i Amerike, pričom atraktívne prostredie zaujme čitateľov rovnako ako bohatá dejová osnova románu.
FormátStavVeľkosť
docOprava po OCR text1874944

Názov: DedičkyJazyk: Slovenský   Žáner: Román   Rok vydania: -
Rok vydania originálu: 1995   
Poznámka: Deviaty lord z Mountjoya sa práve dožíva sedemdesiatky a je na svete sám ako prst. Spomenie si na svojho brata, ktorého otec vydedil a ktorý bol veľký záletník. Predpokladá, že možno on zanechal niekde nejakých potomkov. Na scéne sa objavia tri vnučky s rôznymi povahami a z rôznych miest. Na návšteve u prastrýka v Londýne ich lord uvedie do vznešenej spoločnosti, kde vyvolajú rozruch a na jednu z nich padne podozrenie z vraždy. Pri rozmotávaní klbka intríg, záhad a zložitých rodinných vzťahov nás dej zavedie na londýnsky kráľovský dvor a malebný anglický vidiek, do čarovného Talianska, pôvabného Paríža a drsného Texasu. Kto napokon zdedí obrovský majetok rodu Mountjoy?
FormátStavVeľkosť
docOprava po OCR formát1884672

Názov: Dom v AmalfiJazyk: Slovenský   Žáner: Román   Rok vydania: -
Poznámka: V románe plnom tajomstiev, spomienok a nečakanej lásky sa nechajme uniesť spisovateľkou Elizabeth Adlerovou na dramatické útesy a azúrové vody pobrežia Amalfi, jedného z najkrajších kútov Talianska...

Manžel Lamour Harringtonovej zomrel pred dvoma rokmi pri tragickej nehode. Odvtedy sa celkom oddala práci záhradnej architektky. Avšak ani tvorba ušľachtilých prírodných priestorov jej nedokáže prinavrátiť pocit pokoja. Keď je po čase konfrontovaná so zdrcujúcou pravdou o manželovi, ktorého zbožňovala, Lamour si hľadá miesto, kde by sa zregenerovala. Vracia sa do domu na pobreží Amalfi, kde žila s otcom v najkrajších rokoch svojho detstva. Ale dom jej spomienok má vlastné tajomstvá, čo ju nútia čeliť novým pravdám o inom mužovi, ktorého milovala. Bola smrť jej otca naozaj náhodná? Alebo možno ukrýval niečo, čo spôsobilo jeho predčasnú smrť?

Stretávajúc sa s dvoma tajomnými a podmanivými mužmi Lamour zisťuje, že minulosť si našla cestu ako sa vrátiť práve vtedy, keď to najmenej čakala. Ktosi sa chce poistiť, že Lamour neodkryje tajomstvá tohto idylického, rozprávkového útočiska na pobreží. Keď sa minulosť zrazí s prítomnosťou v ničivom vyvrcholení príbehu, Lamour musí čeliť veciam, ktorých sa najviac obáva, aby našla odvahu naplno žiť svoj život.

Dom v Amalfi je román, od ktorého sa nemôžte odtrhnúť, dráždi všetky naše zmysly, a úplne si vás získa.
FormátStavVeľkosť
docOprava po OCR text1665024

Názov: Hořká vůně láskyJazyk: Český   Žáner: Román   Rok vydania: 2009
Názov originálu: „Meet Me in Venice“   Rok vydania originálu: 2007   
Poznámka: Precious žije osamělým životem naplněným prací až do doby, kdy jí cestu zkříží okouzlující Bennett. Plně se oddá vášnivému vztahu a nemůže se dočkat dne, na který si naplánovali svatbu. Jenže její milý se k obřadu nedostaví a na šokovanou Precious dolehne tíha zklamání i obav. Ponížená nevěsta nemá na slzy čas, vystrašená sestřenice Lily ji naléhavě žádá o schůzku.
FormátStavVeľkosť
docx1. korektúra1673405
djvuOCR obrázky9168699

Názov: Hotel RiviéraJazyk: Slovenský   Žáner: Román   Rok vydania: 2005
Poznámka: Američanka Lola Laforetová je majiteľkou hotela Riviéra vo vychýrenom francúzskom mestečku Saint-Tropez. Venuje sa hosťom, má rada svoju prácu a zdá sa, že osud je k nej priaznivo naklonený. Až do chvíle, kým bez stopy nezmizne jej manžel Patrick, nenapraviteľný sukničkár, za ktorého sa vydala pred šiestimi rokmi...
FormátStavVeľkosť
docOprava po OCR text1548288

Názov: Imidž na predajJazyk: Slovenský   Žáner: Román   Rok vydania: 2005
Poznámka: Päť mladých žien, päť rôznych životných osudov, ktoré sa dramaticky stretnú na móle exkluzívnej módnej agentúry.
Jessie-Ann, Caroline, Danae, Gala-Rose, Laurinda sú hrdinky nového románu z pera úspešnej americkej spisovateľky Elizabeth Adlerovej. Päť mladých žien, päť rôznych životných osudov, ktoré sa v jednej chvíli až tragicky pretnú v mondénnej imidžovej agentúre Momentky.
Jessie-Ann sa stala v pätnástich rokoch tínedžerskou miss Ameriky, odvtedy pokračuje jej hviezdna kariéra topmodelky. Po desiatich rokoch je čerstvou manželkou bohatého dediča siete prosperujúcich obchodných domov a milujúcou matkou. A, ako sa zdá, začína sa napĺňať aj jej posledná veľká túžba. V zázračne nepokojnom svete módy sa čoraz úspešnejšie uplatňuje ako majiteľka novej modelingovej agentúry. O tento úspech sa rovnako zaslúžila i Caroline, nápaditá, vzdelaná manažérka a spoločníčka Jessie-Ann. Caroline je motorom firmy a pocity šťastia zo zaujímavej práce, čo ju plne zamestnáva, skaľujú azda len nenaplnené ľúbostné vzťahy.
Problémy s mužmi má geniálna fotografka Danae i jej „imidžový“ výtvor a idol newyorskej mládeže – mladučká modelka Gala-Rose. Čím úpornejšie sa obe bránia láske, tým intenzívnejšie vstupuje do ich života.
Čo sa nakoniec podarí prežiť štyrom hlavným hrdinkám románu, sa nikdy nepodarí spolupracovníčke Laurinde, nepôvabnej a starosvetskej účtovníčke Momentiek. Jej myslenie a konanie ovládnu pocity krivdy a pomsty, čo sa surovo derú na povrch až kdesi z najtajnejších hlbín utýranej detskej duše. Jessie-Ann, v ktorej Laurinda vidí pôvodkyňu všetkého zla, sa ocitne v ohrození života...
FormátStavVeľkosť
docOprava po OCR text2033152

Názov: LéonieJazyk: Slovenský   Žáner: Román   Rok vydania: 2001
Poznámka: Nevšedně krásná venkovská dívka Leonie přichází do Paříže, aby tam hledala své štěstí. Jaký ji může potkat osud, když jejím jediným kapitálem jsou kromě půvabu už jenom odvaha a temperament? Prosadí se začínající zpěvačka z podřadného kabaretu? Má šanci stát se hvězdou a dobýt svět? Získá slávu? Získá lásku?
Poutavý román francouzské spisovatelky si podmaní čtenáře milující spletité děje plné romantiky a vzruchu, opět konec happy endem.
FormátStavVeľkosť
docOprava po OCR text2435072

Názov: LeonieJazyk: Český   Žáner: Pre ženy   Rok vydania: 1997   Číslo vydania: 1.
Názov originálu: Leonie   Rok vydania originálu: 1985   
Poznámka: Nevšedně krásná venkovská dívka Leonie přichází do Paříže, aby tam hledala své štěstí. Jaký ji může potkat osud, když jejím jediným kapitálem jsou kromě půvabu už jenom odvaha a temperament? Prosadí se začínající zpěvačka z podřadného kabaretu? Má šanci stát se hvězdou a dobýt svět?
Získá slávu? Získá lásku? Poutavý román francouzské spisovatelky si podmaní čtenáře milující spletité děje plné romantiky a vzruchu.
FormátStavVeľkosť
djvuOCR obrázky6624222
docx1. korektúra1070103

Názov: Leto v ToskánskuJazyk: Slovenský   Žáner: Pre ženy   Rok vydania: 2006
Poznámka: Gemma Jerichová je ustavične prepracovaná lekárka na pohotovosti v New Yourku. S dospievajúcou dcérou chodia ne nedeľné obedy k matke, ktorá sa trápi, pretože Gemma žije len pre prácu. Aj v súkromí sa izoluje a s nikým sa nestýka. Keď jej matka dostane záhadný list o ešte záhadnejšom dediičstve v rodnom Toskánsku, Gemma sa rozhodne, že využije ponúknutú šancu. Zabudne na opatrnosť i konvencie a začiatkom prázdnin spolu s dcérou a matkou vycestujú do Talianska…
FormátStavVeľkosť
docOprava po OCR text1291776

Názov: LillyJazyk: Český   Žáner: Román   Rok vydania: 1998
Názov originálu: The Peach   Rok vydania originálu: 1986   
Poznámka: Ženský román z prostředí amerického automobilového průmyslu volně navazuje na autorčin román Leonie.
Americká autorka zde sleduje životní dráhu krásné dědičky upadající americké automobilky od jejího dětství. Děj se odehrává v Evropě i v Americe od doby před 2. světovou válkou až do doby poválečného průmyslového rozmachu. Hrdinka, bohatá a nezávislá žena, která prošla nevydařeným manželstvím, se začne zajímat o zděděnou firmu a tam najde nejen nového manžela, ale i muže, který zkomírajícímu podniku vdechne život a navrátí mu bývalou slávu.
FormátStavVeľkosť
docxOprava po OCR formát2894822

Názov: Prchavé představyJazyk: Český   Žáner: Pre ženy   Rok vydania: 1993
Názov originálu: FLEETING IMAGES    Rok vydania originálu: 1987   
Poznámka: V oslnivém světě peněz a módy svádějí svůj osobní boj o moc a lásku čtyři ženy, Jessie-Ann, Gala-Rose, Caroline a Danae - čtyři krásné ženy, které jejich neuvěřitelný talent a píle vynesou na vrchol úspěchu. Pohybují se v prostředí ozářených ateliérů, módních salonů New Yorku a Paříže, exotické Eleuthery a St. Moritze. Jejich životy jsou pro ostatní ženy krásným snem, ale v pozadí všeho bohatství a lesku se skrývají palčivé tužby - hlad po lásce, který by mohl všechno zničit.
VŠECHNY ČTYŘI SE MUSELY ROZHODNOUT - zradit, zklamat, nebo se všeho vzdát pro lásku?
JESSIE-ANN - je předmětem touhy mnoha mužů a zároveň spalující nenávisti jedné ženy.
GALA-ROSE - modelka, která uchvacuje svou krásou a zároveň se nesmí stát nikým jiným.
CAROLINE - úspěšná šéfka módní agentury, která je zároveň vášnivě zamilovaná do idolu mužské krásy.
DANAE - skvělá fotografka, která je na cestě k vrcholu slávy ochotná využít kohokoli.
FormátStavVeľkosť
docxOprava po OCR formát2665070

Názov: Stránky z denníkaJazyk: Slovenský   Žáner: Román   Rok vydania: -
Poznámka: Postavy v románe vstupujú do dejov v slnečnej Kalifornii, rovnako v Taliansku, Francúzsku a Anglicku, aby sa uchádzali o rozprávkový majetok po mysterióznej žene Poppy Malloryovej, čo čaká na svojho právoplatného dediča.
FormátStavVeľkosť
docOprava po OCR formát2627072

Názov: Tajemné dědictvíJazyk: Český   Žáner: Román   Rok vydania: 1996
Názov originálu: LEGACY OF SECRETS   
Poznámka: V slovenčine vyšla pod názvom Zdedené tajomstvo.

Láska a nenávist se setkávají a míjejí, vražda, chuť po pomstě - to jsou centrální motivy bestselleru E. Adlerové.
FormátStavVeľkosť
djvuOCR obrázky10741172
docx1. korektúra1166125

Názov: Tajomstvo Vily MimózaJazyk: Slovenský   Žáner: Román   Rok vydania: 1998
Poznámka: Mladá slečna Marie-Laure, hlavná hrdinka románu, sa po ťažkom zranení usiluje nájsť stratenú identitu a rodinu, ktorú ničila chorobná chamtivosť. Dej graduje vo chvíli, keď ako spoločníčka starej bohatej dámy natrafí vo Francúzsku na ružový dom s názvom Vila Mimóza. Útržky spomienok prýštiacich z obnovujúcej sa pamäte vedú Marie-Laure k poznaniu, že k tomuto obydliu ju viaže tajomné puto. Nejasné spomienky sa časom vyjasnia a ocitneme sa v príbehu, ktorý je plný napätia, nečakaných zvratov a dojímavých okamihov o predkoch a živote Marie-Laure.
FormátStavVeľkosť
pdfOprava po OCR formát1454523
docOprava po OCR formát1557504

Názov: Tenká čára životaJazyk: Český   Žáner: Dobrodružné - Detektívka   Rok vydania: 2006
Názov originálu: In a Heartbeat   Rok vydania originálu: 2000   
Poznámka: Jednoho večera přivezou postřeleného Eda Vincenta do prestižní newyorské nemocnice. Zatímco Ed bojuje o život, detektiv Marco se ujme vyšetřování. Hned od počátku tuší, že tento případ bude jiný. O zraněném muži ví jen to, že je to bohatý realitní magnát, a tak se Marco chytá každé maličkosti. Jedinou opravdovou stopu představuje jméno ženy, které Ed ve vzácné chvíli, kdy na okamžik nabyl vědomí, šeptem vysloví: Zelda.
FormátStavVeľkosť
docx1. korektúra309701
djvuOCR obrázky3361015

Názov: V zajetí dědictvíJazyk: Český   Žáner: Román   Rok vydania: 2001
Poznámka: Romantický příběh pro ženy rozehrává děj kolem mnohamiliónového odkazu, o který soupeří hned několik možných dědiců. V Itálii zemřela pohádkově bohatá osamělá stará žena se záhadnou minulostí a právníci v Americe hledají potomky její zmizelé dcery. V úvahu přichází pět osob z různých společenských kruhů, kterým by zděděné peníze vyřešily řadu problémů a které jsou ochotné udělat všechno pro to, aby je získaly. Úspěšný novinář, který tuší za tajemným odkazem silný lidský příběh, se pouští do samostatného pátrání a při určování totožnosti oprávněného dědice sehraje rozhodující roli.

FormátStavVeľkosť
docxOprava po OCR formát3005334

Názov: Všetko, alebo ničJazyk: Slovenský   Žáner: Román   Rok vydania: 2001
Poznámka: V živote občas hrávame aj hry, v ktorých môžeme získať či stratiť Všetko alebo nič. Hlavné postavy najnovšieho románu sa neraz ocitajú v takýchto situáciach na ostrí noža. Za niektoré si môžu ony samy, do ďalších sú strhávané nepredvídateľnými udalosťami v réžii iných.
FormátStavVeľkosť
docOprava po OCR formát1205760

Názov: Vysoká hraJazyk: Český   Žáner: Pre ženy   Rok vydania: 2001   Číslo vydania: 1.
Názov originálu: All or Nothing   Rok vydania originálu: 1999   
Poznámka: Soukromého detektiva Ala a jeho všímavou přítelkyni Mariu zaujme v hotelové restauraci luxusního hotelu Ritz v Los Angeles dvojice hostů – mladý muž a dívka. Za čas se náhodou stane Alovou klientkou Vickie Mallardová, jejíž manžel Steve byl policií zatčen pro podezření z vraždy. K Alovu překvapení vyjde najevo, že Steve je právě onen host z hotelové restaurace a že dívka, s níž trávil večer, se údajně stala jeho obětí. Zpočátku vše vypadá na klasickou zápletku, ale brzy se Al pouští do řešení děsivého případu, jaký ve své kariéře ještě nezažil…
FormátStavVeľkosť
djvuOCR obrázky6998504
docx1. korektúra986400

Názov: Zdedené tajomstvoJazyk: Slovenský   Žáner: Román   Rok vydania: -
Názov originálu: Legacy of Secrets   
Poznámka: V češtine vyšlo pod názvom Tajemné dědictví.

Dej dramatickej ságy dvoch írskych rodín sa začína v starobylom šľachtickom sídle rodu Molyneuxovcov. Mladá dvojica, Shannon a Edward, sem prichádza odhaliť záhadami opradenú minulosť svojich predkov. Pôvabnú Shannon ženie túžba zistiť, prečo jej otec musel zomrieť, Eddie si zasa chce objasniť biele miesta, týkajúce sa jeho pôvodu. Obaja pritom narazia na meno Lily Molyneuxovej. Postupne a po malých dávkach, ani čo by išlo o vzácny list, im Lilina neter rozpráva príbeh urodzenej šľachtičnej, krásnej a rozmarnej, ktorú chvíľkové zaváhanie pripraví o všetky pôžitky bezstarostného života. Zatratená a opustená sa na prahu dospelosti vydáva z rodného Írska za oceán, kde sa na vlastnú päsť začína prebíjať cez ťažkosti. Spolu s ňou sa zoznamujeme s Amerikou na prelome storočí, s osobnými tragédiami prisťahovalcov, ale aj s leskom noblesných štvrtí Bostonu a životom miestnej smotánky, bankárov a hercov. Do mozaiky Lilinho osudu pribúdajú ohrdnutí ctitelia, bohatstvo i zdanlivý úspech a spokojnosť. Ona však nie je spokojná. Ako nočná mora ju prenasledujú výčitky svedomia a spaľuje vášnivá láska k mužovi, ktorému sa stala kliatbou i požehnaním. A potom vykoná hrozný skutok, ktorého dôsledky postihnú aj ďalšie generácie...
FormátStavVeľkosť
docOprava po OCR formát2254848

Názov: Žena je šťastieJazyk: Slovenský   Žáner: Román   Rok vydania: -
Poznámka: Strhujúca rodinná sága známej spisovateľky Elizabeth
Adlerovej Žena je šťastie poteší najmä milovníkov exotického prostredia, vášnivých l'úbostných citov a nečakaných dejových zvratov.

Francie Harrisonová má sadistického otca, ktorý ju nenávidí, a preto využije ponuku spoločensky nižšie postaveného Josha na manželstvo. Počas zemetrasenia v San Franciscu však Josh utrpí smrteľné zranenie a opustenej Francie sa ujme Číňan
Laj-ťin. Francie porodí Joshovho syna Olivera a stane sa Laj-ťinovou spoločníčkou a neskôr bohatou ženou.
Francie na radu Laj-ťina odchádza do Hongkongu, aby sa vyhla úkladom svojho brata Harryho. Na lodi sa zaľúbi do Bucka, ktorý má pred sebou skvelú politickú kariéru. Nechce mu ju prekaziť, a preto ho odmietne. Ako pamiatka na veľkú, nerealizovanú lásku
jej zostáva dcéra - Lysandra.
Po Laj-ťinovej smrti Lysandra odhalí jeho tajomstvo, že bol vlastne ženou. Buck sa vzdá úspešnej kariéry a jeho túžba po Francie sa konečne splní.
FormátStavVeľkosť
docOprava po OCR formát1961984