Práva nevidiacich členov knižnice
Člen knižnice má pridelený základný týždenný limit 50 bodov. 
Každý týždeň sa členovi z týždenného nadlimitu (teda nad 50 bodov) odráta jeden bod, maximálne na hodnotu základného týždenného limitu 50 bodov.
Člen si môže svojou aktivitou zvyšovať týždenný limit podľa bodovacej tabuľky pribalenej ku prihláške.
Pri vypršaní dátumu platnosti člena sa dá vymeniť 800 bodov týždenného limitu za ročné členstvo, možnosť zaplatiť členský poplatok zostáva.

Týždenný limit sa začiatkom každého týždňa prepočíta a zapisuje do okamžitého limitu, z ktorého potom člen počas nasledovného týždňa čerpá.
Pri stiahnutí jednotlivých súborov sa členovi z okamžitého limitu odrátajú body podľa bodovej hodnoty uvedenej pri každom súbore.
Ten istý súbor v rámci toho istého dňa si člen môže stiahnuť i viackrát /napríklad pre prípad spadnutého spojenia/ bez toho, aby sa odrátavali ďalšie body.
Nevyčerpaný okamžitý limit sa vo výške 50% prenáša do ďalšieho týždňa.

Týždenný i okamžitý limit je vidieť v knižnici vľavo celkom dole, v stĺpci pod autormi. Takisto je ho možné overiť i v menu "Nastavenie". Po vyčerpaní limitu sa objaví varovné upozornenie.

Je k dispozícii aktuálny zoznam všetkých titulov v knižnici na stránke Informácie - Zoznam textov, verzia v čistom txt i csv vhodnom pre MS Excel alebo iný tabuľkový kalkulátor.
 

Povinnosti členov knižnice
Člen je povinný uchovávať svoje prístupové meno a heslo v tajnosti.
Člen nesmie poskytovať tituly z knižnice iným osobám alebo organizáciám - zároveň by sa tým vystavoval nebezpečenstvu trestného stíhania pre porušenie autorského zákona. V prípade takéhoto konania bude vylúčený s knižnice bez možnosti obnovenia členstva.