Prihlásiť
Vyhľadávanie
Nastavenie
O knižnici
Novinky
-100 - -Arc
-Arg - -Čer
-Čes - -DiV
-Div - -F&S
-F1 - -Imm
-In - -Kom
-Kon - -Lev
-Lex - -Mod
-Moj - -Per
-PES - -Prí
-Pří - -Sbí
-Sbo - -Sta
-Šta - -Tre
-Trn - -VTM
-Výb - ab H
Abag - Adle
Adli - Alge
Algr - Ande
Andj - Arlt
Arma - Aval
Avar - Bake
Bakk - Barb
Barč - Bart
Bárt - Beat
Beau - Bell
Belm - Berá
Bera - Beth
Bett - Bisc
Bish - Blaž
Blec - Boke
Boko - Both
Botí - Bran
Bras - Bris
Brit - Brug
Brůh - Bukv
Buľ, - Butl
Búto - Camp
Čamp - Carr
Čars - Cele
Céli - Červ
Cerv - Chau
Chav - Chro
Chrt - Číže
Čížk - Cole
Colf - Corn
Corr - Crui
Crum - Dahl
Dahr - Davi
Daví - De P
de P - Demj
Deml - Dies
Diet - Dokt
Dolá - Dost
Dotl - Druž
Drve - Dura
Durb - Dyer
Dyga - Eism
Eisn - Entr
Eötv - Fabo
Fabr - Fejé
Feje - Fifk
Figd - Flau
Flav - Forr
Forš - Fred
Free - Ftor
Fuče - Galb
Galč - Gavl
Gavo - Gibs
Gidd - Goff
Gofr - Gott
Gött - Gree
Greg - Grub
Grue - Habř
Habr - Halí
Haľk - Hano
Hanr - Harr
Hárs - Havl
Havr - Hejn
Hejt - Herr
Hers - Hirs
Hirt - Hoel
Hoem - Holo
Hols - Horč
Hoře - Hovo
Howa - Hrub
Hrud - Hunt
Huny - Inch
Incl - Jahn
Jähn - Janí
Jani - Jedl
Jedn - Jilí
Jílk - Jone
Jong - Jušk
Jusk - Kali
Kall - Kari
Karj - Kay,
Kaye - Kern
Kero - Kirk
Kirn - Klim
Klím - Koch
Kočí - Kolm
Koln - Kopp
Köpp - Kote
Kotě - Kozá
Koza - Krat
Krau - Křiv
Kriv - Kubá
Kube - Kuld
Kule - Kuzn
Kuźn - Lake
Lakh - Laro
LaRo - Leat
Leav - Lend
Leng - Lhot
Li, - Lišk
List - Lore
Lori - Lukš
Lulá - Mach
Mách - Mahl
Mahm - Man-
Maňá - Marg
Marh - Mart
Márt - Mato
Matr - McCa
McCh - Med,
Mede - Merl
Mero - Mičk
Míčk - Miln
Milo - Moha
Mohe - Mora
Morá - Mowe
Mowr - Murp
Murr - Navr
Naxe - Nesv
Nešv - Nito
Nive - Nová
Nova - O'Ro
O'Sh - Olso
Olšo - Osif
Osin - Pala
Palá - Park
Parl - Pave
Pavi - Pejč
Pejř - Pešt
Pest - Pica
Picc - Pitz
Pius - Poho
Pohr - Pont
Pool - Přad
Prae - Proc
Proč - Puzo
Puzy - Rako
Rakú - Redf
Redg - René
Renf - Rieč
Ried - Robi
Robl - Rose
Rosi - Rubi
Rubí - Ryba
Rybá - Saha
Šáhí - Sans
Sant - Sche
Schi - Schu
Schü - Sedl
Sedm - Šest
Sest - Ship
Shir - Šime
Sime - Site
Šiti - Slab
Slac - Smej
Šmej - Snie
Snig - Sora
Sorá - Spil
Špin - Staň
Stan - Stei
Štei - Štoc
Stoc - Stri
Stří - Sue,
Süe- - Švar
Švař - Swal
Swan - Tamm
Tamp - Terr
Terš - Tich
Tidb - Tomi
Tomí - Trév
Trev - Ture
Turg - Urba
Urbá - Vale
Valé - Vani
Vaňk - Végh
Vegr - Vice
Vích - Vlce
Vlče - von
Von - Vrzá
Vrzg - Wall
Walm - Wegl
Wegn - Whal
Whar - Will
Wilm - Woll
Wöll - Yusc
Yves - Zare
Žare - Žero
Žert - Zoun
Zozu - Østb
DigiBooks - Prezeranie autora

Autor: Young; William Paul Rok narodenia: 1955   Rok úmrtia: -
Poznámka: William Paul Young se narodil v roce 1955 v Grande Prairie v Kanadě. Byl nejstarší syn ze čtyř dětí. Jeho otec byl pastor v různých menších sborech. Často měnil své působiště a proto Wm. Paul Young vystřídal 13 různých škol. Nakonec vystudoval náboženství na Warner Pacific College v Portlandu v Oregonu. Rok na to se oženil s Kim Warrenovou se kterou má šest dětí.

Napsal knihu Chatrč, která se po svém vydáním v roce 2007 stala bestsellerem.

Zdroj: http://cs.wikipedia.org/wiki/William_Paul_Young

Názov: ChatrčJazyk: Slovenský   Žáner: Román   Rok vydania: 2009
Názov originálu: THE SHACK   Rok vydania originálu: 2007   
Poznámka: Momentálne svetový bestseller číslo 1 v anglosaskej literatúre.
Mladšia dcéra Mackenzie Allen Philipsa je unesená počas rodinnej dovolenky a dôkazy o tom, že bola brutálne zavraždená, sa nájdu v chatrči, ktorá stojí hlboko v divočine štátu Oregon. Po štyroch rokoch veľkého smútku, dostane Mack podozrivú obálku s pozvánkou, v ktorej ho zrejme Boh pozýva na víkend späť na miesto činu. Napriek racionálnemu úsudku sa Mack vracia do chatrče predstavujúcej jeho najtemnejšiu nočnú moru. To čo tam objaví, mu navždy zmení jeho svet.
Práve dnes, kedy náboženstvo pôsobí v tomto svet stále viac a viac irelevantne, dielo William P. Younga zápasí s nadčasovou otázkou: ,,Kde je boh v tomto svete, plnom neopísateľnej bolesti?“ Odpovede, ktoré Mack získa, ohromia a zároveň pozmenia čitateľov rovnako, ako jeho samotného.
FormátStavVeľkosť
doc2. korektúra1566208
djvuSken4095691

Názov: ChatrčJazyk: Český   Žáner: Román   Rok vydania: 2010
Názov originálu: The Shack   Rok vydania originálu: 2007   
Poznámka: Missy, nejmladší dcera Mackenzieho Allena Phillipse, je unesena během rodinného výletu a důkazy o tom, že byla pravděpodobně zavražděna, se najdou v opuštěné chatrči uprostřed oregonské divočiny. O několik let později obdrží Mack, utápějící se v nejhlubší beznaději, podivný vzkaz, který vypadá, jako by byl od Boha, a ve kterém ho pisatel zve na víkend do chatrče. Přestože Mackovi jeho vlastní počínání připadá nanejvýš pošetilé, vrací se jednoho zimního odpoledne na toto místo, aby znovu vkročil do samého středu svých nejtemnějších nočních můr. To, co tam najde, navždy změní jeho život.
Je téměř neskutečné, že se kniha, kterou si její autor původně vytiskl sám pouze v několika kopiích pro svou rodinu a své nejbližší přátele, stala bestsellerem deníku New York Times, přeloženým do 35 jazyků. Chatrč oslovila miliony čtenářů svérázným, ale srozumitelným obrazem Boha, soucitného tváří v tvář velkému zlu. Na mnohé z nich zapůsobil velký smutek hlavní postavy, to strašlivé břemeno, které často doprovází těžkou ztrátu a je tak běžnou součástí lidského údělu, že nás to nutí se ptát: Kde je Bůh, když ho nejvíce potřebujeme? A kdo vlastně je Bůh? Chatrč však není jen knihou o hledání Boha, ale mnohem více příběhem o tom, jak člověk tváří v tvář zlu a bolesti nalézá sebe sama.
FormátStavVeľkosť
docOprava po OCR formát1702400

Názov: EvaJazyk: Slovenský   Žáner: Román   Rok vydania: 2016
Poznámka: Wm. Paul Young je výnimočný autor, jeho poetické príbehy prinášajú čitateľom 21. storočia osobité posolstvá. Najväčšie je azda to, že Boh nás nekonečne miluje a činí nás hodnými svojej lásky. Nový pohľad, zbavený nánosov tisícročí, spôsobil, že jeho prvý román Chatrč vyšiel v tridsaťmiliónovom náklade a priniesol odpoveď na nekonečnú otázku: Kde je Boh vo svete plnom toľkej nevýslovnej bolesti? Aj ďalším románom Rázcestia vyvolal Young nadšené ohlasy čitateľov. Ukazuje, ako máme žiť, milovať, konať, a prináša zamyslenie nad vlastným životom, keď stojíme na rázcestí pred dilemou, ktorým smerom sa vybrať.
V očakávanom treťom románe Eva autor nevšedným spôsobom spracúva biblický príbeh stvorenia. Hlavná hrdinka Ľalia sa ocitne na ostrove kdesi na pomedzí svetov – nášho a toho druhého. Ľalia, ktorej detstvo bolo neuveriteľne kruté a plné násilia, je statočná, no ako mnohí z nás priveľmi zlomená. Nakoniec s Evinou pomocou objaví nádherný pocit dôvery, ktorý je kľúčom k šťastiu. Eva, matka všetkých živých, ju považuje za svoju dcéru a pozýva ju na púť za pravdou o nej samej, na púť za pravdou, ktorá sa rovnako týka aj nás.

Román Eva ponúka nový, až trúfalo neošúchaný pohľad na náš pôvod, na stvorenie sveta. Na jednej strane sa verne pridŕža biblických textov a výsledkov niekoľkostoročného vedeckého bádania, na druhej strane ponúka fascinujúci nový výklad viery v to, kto sme a ako sme boli stvorení.
FormátStavVeľkosť
docx1. korektúra301711

Názov: KřižovatkyJazyk: Český   Žáner: Román   Rok vydania: 2013
Názov originálu: Cross Roads   Rok vydania originálu: 2012   
Poznámka: Anthony Spencer je sebestředný bezcitný boháč, pyšný na své „úspěchy“ v práci, kde se ho všichni bojí, i v rodině, kterou chladnokrevně rozvrátil. Po úrazu hlavy se octne v kómatu na JIP. Jeho tělo leží bez hnutí obklopeno přístroji, jeho mysl se však probouzí v krajině, která zrcadlí Tonyho dosavadní život – zarostlá a nehostinná, opuštěná. Až na toho, který se rozhodl Tonyho nikdy neopustit a pomoci mu nalézt sílu, způsob a především důvody, proč se změnit…Stejně jako Chatrč (2007, česky 2009), kultovní kniha (celosvětově prodáno více než 18 milionů výtisků), v níž se tragédie smrti střetává s věčností božího záměru, jsou i Křižovatky určeny všem, kdo v kolotoči moderního světa hledají naplnění slov, jako je víra, láska a odpuštění.
FormátStavVeľkosť
docxOprava po OCR formát4610483
pdfSken5944936

Názov: Lži o Bohu, ktorým sme uveriliJazyk: Slovenský   Žáner: Duchovné náuky - Kresťanstvo   Rok vydania: 2018
Poznámka: Wm. Paul Young vo svojich celosvetových bestselleroch Chatrč, Rázcestia a Eva vykreslil trojjediného Boha prekvapivým a poučným spôsobom, ktorý možno naštrbí naše hlboko zakorenené predstavy o ňom, ale je vždy zameraný na večnú podstatu Božej lásky, ktorá objíma všetko a každého. Vo svojej prvej nebeletristickej knihe nás Paul Young opäť pozýva, aby sme konfrontovali svoju predstavu o Bohu, tentokraz prostredníctvom Biblie, teologickej diskusie a osobných zážitkov. Strany tejto knihy sú pozvaním k úvahe o zázračnosti a láske večného Boha. Paul nás povzbudzuje, aby sme prehodnotili svoje presvedčenie, ktoré považujeme za pravdivé, a zvážili, či v niektorých prípadoch nemôže ísť o lož, napríklad:

Boh nie je dobrý
Boh žehná moje názory
Boh je zo mňa sklamaný
Boh stvoril (moje) náboženstvo
Boh ma opustil v mojom utrpení
Boh je sám

Cieľom tejto knihy nie je kontroverzia, ale konverzácia. A predovšetkým je to kniha o bezpodmienečnej, neúnavnej a nekonečnej láske Boha.

Vo svojej prvej nebeletristickej knihe nás Paul Young opäť pozýva, aby sme konfrontovali svoju predstavu o Bohu, tentoraz prostredníctvom Biblie, teologickej diskusie a osobných zážitkov. Strany tejto knihy sú pozvaním k úvahe o zázračnosti a láske večného Boha. Pravdou je, že každý z nás si v sebe nesie predsudky z vlastnej rodiny, vlastnú minulosť, zvyky a myslenie, a toto všetko premietame do svojho spôsobu vnímania Biblie a Boha. Často sa radšej rozhodneme žiť v klamstve, než by sme mali dovoliť pravde, aby narušila istotu našich predsudkov a sebaobranných mechanizmov. Dialóg by nemal byť o tom, kto má väčšiu istotu alebo prevahu. Je to vzťah vyžadujúci vzájomnú úctu. Každý z nás potrebuje nové spôsoby nazerania.
V knihe Lži o Bohu, ktorým sme uverili, autor neponúka hotové a definitívne odpovede. Jeho eseje sú spracované ako myšlienky a otázky, do ktorých sa môžete zahĺbiť s nádejou, že oči vášho srdca pocítia dotyk a vy jasnejšie uvidíte dobrotu a neúnavnú lásku Boha. Slová tejto knihy majú byť čitateľovým priateľom aj protivníkom. Ak máme byť bytosťami, čo majú oči, aby videli, a uši, aby počuli, musíme svoje zaužívané presvedčenia podrobiť skúmaniu. Autor pripomína, že jeho kniha je koncipovaná ako séria esejí, ktoré sa zaoberajú vzájomne prepojenými predstavami, ktoré pokladá za lživé. Sú to klamstvá, ktorým kedysi veril a ktoré doteraz ovplyvňujú mnohých z nás. Pre niektorých čitateľov budú jeho predstavy nové, inokedy možno nepohodlné, no Boh, ktorému môžete dôverovať a ktorý vás dôverne pozná, nás vovedie do Pravdy.
FormátStavVeľkosť
docxOprava po OCR formát160911

Názov: Návrat do ChatrčeJazyk: Slovenský   Žáner: Duchovné náuky - Kresťanstvo   Rok vydania: 2012
Názov originálu: The Shack Revisited   Autor: Kruger; C. Baxter   
Poznámka: Miliónom ľudí utíšil duchovný hlad... Bestseller Williama P. Younga, Chatrč, príbeh muža, ktorého z hlbín zúfalstva vytiahlo stretnutie s Bohom Otcom, s Bohom Synom a s Bohom Duchom Svätým a zmenilo mu život. Kniha C. Baxtera Krugera NÁVRAT DO CHATRČE vedie ľudí k hlbšiemu porozumeniu týmto trom osobám k intenzívnejšiemu spojeniu s kľúčovým odkazom Chatrče – Boh je láska.

Všetkým, ktorí si našli čas na prečítanie a preštudovanie Chatrče, ako aj tým, ktorí si kúpili niekoľko výtlačkov tejto knihy alebo hneď celý kufor, či dokonca viac, posunuli ďalej a poslali mi v mailoch svoje úžasné príbehy, chcem povedať: „Ďakujem Vám a prosím, prečítajte si Návrat do chatrče, táto kniha je práve pre Vás Baxter sa podujal na neuveriteľnú úlohu – poznávať podstatu a charakter Boha, ktorý sa so mnou stretol v mojej chatrči.“
Prešlo už zopár rokov odvtedy, čo som sa uprostred zaneprázdnenosti vo svojich troch zamestnaniach a v hektike každodenného života usiloval do Vianoc dopísať príbeh pre svojich šesť poväčšine dospelých detí. Myslel som si, že im staviam čln, viete, taký s jedným párom vesiel, v ktorom by bolo práve toľko miesta, aby v ňom mohli po dvojiciach vyplávať na jazero. Na všeobecné a moje prekvapenie vyšiel z toho ohromný tanker, ktorý si doteraz brázdi cestu oceánom ľudskosti a zanecháva za sebou obrovskú stopu. Ak zazriete meno tejto lode, zistíte, že sa volá „Boží zmysel pre humor.“
Chatrč vyvolala veľkú a v prevažnej miere pozitívnu odozvu. Len prostredníctvom e-mailov som dostal viac než stotisíc príbehov o tom, ako táto kniha poznačila životy vzácnych mužov a žien na rozličných cestách. Doposiaľ nemám ani jeden negatívny komentár alebo nepriaznivé hodnotenie od ľudí pôsobiacich v pomáhajúcich profesiách, teda od tých, ktorí sa reálne venujú liečbe blížnych v rámci psychológie, duchovnej formácie, krokových programov, psychiatrie, pastoračnej starostlivosti a podobne. Títo liečitelia si cenia, že niečo skutočne zaberá a prináša určitú hodnotu a pomoc tým, o ktorých sa starajú.
FormátStavVeľkosť
docxOprava po OCR formát1126600
djvuSken1848464

Názov: RázcestiaJazyk: Slovenský   Žáner: Duchovné náuky - Kresťanstvo   Rok vydania: 2013   Číslo vydania: 1
Názov originálu: Cross Roads   Rok vydania originálu: 2012   
Poznámka: Po troch rokoch autor prichádza s novým bestsellerom Rázcestia, ktorý zobrazuje dnešnú schizofrenickú dobu naplnenú honbou za mastnými ziskami. Autor nás popritom v príbehu zavedie do súkromného sveta Tonyho Spencera s takým neuveriteľným citom, aký sa zrodí len po vlastnej bolestnej skúsenosti.
FormátStavVeľkosť
djvuOCR obrázky4378503
docxOprava po OCR formát1037609