Prihlásiť
Vyhľadávanie
Nastavenie
O knižnici
Novinky
-100 - -Arc
-Arg - -Čer
-Čes - -DiV
-Div - -F&S
-F1 - -Imm
-In - -Kom
-Kon - -Lev
-Lex - -Mod
-Moj - -Per
-PES - -Prí
-Pří - -Sbí
-Sbo - -Sta
-Šta - -Tre
-Trn - -VTM
-Výb - ab H
Abag - Adle
Adli - Algr
Algu - Ande
Andj - Arlt
Arma - Aval
Avar - Bake
Bakk - Barb
Barč - Bart
Bárt - Beat
Beau - Bell
Belm - Berá
Bera - Beth
Bett - Bisc
Bish - Blaž
Blec - Boke
Boko - Both
Botí - Bran
Bras - Bris
Brit - Brug
Brůh - Bukv
Buľ, - Butl
Búto - Camp
Čamp - Carr
Čars - Céli
Čelk - Červ
Cerv - Chau
Chav - Chro
Chrt - Číže
Čížk - Cole
Colf - Corn
Corr - Crum
Crus - Daib
Daic - Davi
Daví - De P
de P - Demj
Deml - Diet
Diff - Dola
Dolc - Dost
Dotl - Druž
Drve - Dura
Durb - Dyer
Dyga - Eism
Eisn - Eötv
Ephr - Fabr
Fábr - Fejf
Feke - Fige
Figu - Flee
Fleg - Forš
Fors - Free
Freh - Fuči
Fučí - Galí
Gáli - Gayl
Gayn - Giff
Gila - Gold
Göld - Graf
Gráf - Greg
Greh - Gryl
Grym - Haem
Haen - Hall
Halm - Hanu
Hany - Hart
Härt - Havr
Hawa - Helf
Helg - Héru
Herv - Hirt
Hisl - Hofb
Hofé - Holo
Hols - Horč
Hoře - Hovo
Howa - Hrub
Hrud - Hunt
Huny - Inch
Incl - Jahn
Jähn - Janí
Jani - Jedl
Jedn - Jilí
Jílk - Jone
Jong - Jusk
Just - Kali
Kall - Kari
Karj - Kay,
Kaye - Kern
Kero - Kirk
Kirn - Klim
Klím - Koch
Kočí - Kolm
Koln - Kopp
Köpp - Kote
Kotě - Kozá
Koza - Krat
Krau - Křiv
Kriv - Kubá
Kube - Kuld
Kule - Kuzn
Kuźn - Lake
Lakh - Laro
LaRo - Leat
Leav - Lend
Leng - Lhot
Li, - Lišk
List - Lore
Lori - Lukš
Lulá - Mach
Mách - Mahl
Mahm - Man-
Maňá - Marg
Marh - Mart
Márt - Matr
Mats - McCa
McCh - Med,
Mede - Merl
Mero - Míčk
Mičk - Milo
Mils - Mohl
Mohr - Mora
Morá - Mowr
Moye - Murp
Murr - Navr
Naxe - Nesv
Nešv - Nito
Nive - Nová
Nova - O'Ro
O'Sh - Olšo
Olss - Osma
Ošme - Pala
Palá - Park
Parl - Pave
Pavi - Pejč
Pejř - Pešt
Pest - Pica
Picc - Pitz
Pius - Poho
Pohr - Pont
Pool - Prae
Prág - Proc
Proč - Puzy
Pých - Rako
Rakú - Redf
Redg - René
Renf - Rieč
Ried - Robi
Robl - Rose
Rosi - Rubi
Rubí - Rybá
Ryba - Šáhí
Sahl - Sans
Sant - Sche
Schi - Schu
Schü - Sedl
Sedm - Šest
Sest - Ship
Shir - Šime
Sime - Site
Šiti - Slab
Slac - Smej
Šmej - Snie
Snig - Sora
Sorá - Spil
Špin - Staň
Stan - Stei
Štei - Štoc
Stoc - Stri
Stří - Sue,
Süe- - Švar
Švař - Swal
Swan - Tamm
Tamp - Terr
Terš - Tich
Tidb - Tomi
Tomí - Trév
Trev - Ture
Turg - Urba
Urbá - Vale
Valé - Vani
Vaňk - Vegr
Veho - Vice
Vích - Vlče
Vlčk - von
Von - Vrzá
Vrzg - Wall
Walm - Wegl
Wegn - Whar
What - Will
Wilm - Woll
Wöll - Yves
z Al - Zarh
Žarn - Žert
Zerz - Zozu
Zółk - Østb
DigiBooks - Prezeranie autora

Autor: Fartelová; Marta Rok narodenia: -   Rok úmrtia: -
Poznámka: Marta Fartelová je rodáčka zo Šale, ale keď mala desať rokov, jej rodičia sa rozhodli vymeniť rovinatý kraj za malebné úpätie Malých Karpát a presťahovali sa do dedinky Kuchyňa na Záhorí. Pred desiatimi rokmi autorku s manželom Milošom a staršou dcérou Maťkou náhoda zaviala do Stupavy. Tam pribudol do ich rodiny ďalší člen – dcéra Ninka. Vďaka skvelým priateľom, ktorých v Stupave našli, a množstvu pekných zákutí, ktoré objavili, sa tam rozhodli usadiť natrvalo.
V súčasnosti autorka pracuje v obchodnej spoločnosti, ktorá sa zaoberá distribúciou ložísk a iných strojárskych komponentov, a vo svojom voľnom čase píše knižky.
Často uvažuje, prečo začala písať. Ktovie, možno je to spôsob, ako prejaviť nahromadené emócie a podeliť sa s okolím o vlastný vnútorný svet, čo jej práca plná strohých čísiel a technických údajov príliš nedovoľuje. Písanie jej však prináša potešenie a je to možnosť, ako sa prihovoriť čitateľom prostredníctvom postáv zo svojich románov.

Názov: Anjeli neplačúJazyk: Slovenský   Žáner: Román   Rok vydania: 2010
Poznámka: Strastiplná cesta Johany je príbehom mnohých ľudí, ktorí si pod vplyvom neľahkého detstva a dospievania, len ťažko hľadajú v živote svoje miesto. Johanino rozprávanie vám pomaly obnaží jej osamelú dušu, váhavo poodhalí pláštik tajomstva jej minulosti a napokon vás nechá padnúť až na samé dno jej pohnutého osudu. Avšak ponechá vám nádej a vieru, že láska dokáže zahojiť všetky rany a staré jazvy, ktoré občas život nadelí, a že tam niekde v diaľke na každého čaká kúsok šťastia, pre ktoré sa oplatí vstať a ísť ďalej...
FormátStavVeľkosť
pdf1. korektúra984870
docOprava po OCR formát1031680

Názov: Chuť lesných jahôdJazyk: Slovenský   Žáner: Román   Rok vydania: 2007
Poznámka: Terezu jedného rána zobudí naliehavý telefonát, ktorý ju vráti do dávnych spomienok ukrytých v najhlbšom zákutí jej srdca. Okolnosti ju prinútia odísť do svojho rodiska, kde po mnohých rokoch stretáva svoju prvú lásku Ivana. Konfrontovaná s minulosťou, s pohnutým osudom svojej matky a so silnými emóciami, ktoré nečakane vyplávajú na povrch, zmätene hľadá nový smer svojho života...
FormátStavVeľkosť
docxOprava po OCR formát180564

Názov: Črepiny spomienokJazyk: Slovenský   Žáner: Román   Rok vydania: 2013
Poznámka: Anička musí vďaka výčinom despotického otca predčasne dospieť. Neverí, že ju v živote čaká niečo dobré, až kým nespozná o generáciu staršiu susedku Emíliu, s ktorou ju spojí nezvyčajné priateľstvo. Emília nachádza v mladšej priateľke dcéru, ktorú nikdy nemala, a Anička zase bezpečný prístav a útočisko, bútľavú vŕbu, no i nádej a povzbudenie. Vďaka priateľkiným spomienkam na mladosť získava nový uhol pohľadu a odvahu žiť vlastný život.

Na pozadí pohnutej totalitnej doby autorka vykresľuje neobyčajné priateľstvo dvoch žien, ktorých životné cesty by sa za normálnych okolností nikdy nepreťali. Kým jedna zo žien pomaly, kúsok po kúsku, skladá z črepín bolestných spomienok svoj život, druhá hľadá vlastnú cestu. Ich vzájomné priateľstvo im pomáha bojovať s nástrahami života, dodáva im odvahu bojovať s osudom a nakloniť si šťastenu na svoju stranu.
FormátStavVeľkosť
docx1. korektúra376985

Názov: Kým uschnú tvoje slzyJazyk: Slovenský   Žáner: Román   Rok vydania: 2009
Poznámka: Do Luciinho harmonického života náhle zasahuje nečakaná správa o manželovej ťažkej chorobe. Všetku svoju silu a energiu sústredí Lucia na jeho podporu v boji so zákerným ochorením a všetky svoje myšlienky upne na jeho vyliečenie. Počas tých strastiplných dní a týždňov zabúda však na zvyšok rodiny – na svoje dve deti. Hlavne syn Lukáš ťažko znáša otcove problémy a matkinu neprítomnosť. Svoje pocity samoty a bezradnosti sa pokúsi zahnať v spoločnosti pochybných ľudí. Lucia zbiera zvyšky svojich síl a pokúša sa prinavrátiť do ich životov aspoň kúsok šťastia...
FormátStavVeľkosť
pdf1. korektúra987964
docxOprava po OCR formát209445

Názov: Na koniec dúhyJazyk: Slovenský   Žáner: Román   Rok vydania: 2011
Poznámka: Eva je múdra, rozvážna a zrelá žena, strážkyňa ohňa v rodinnom kozube. Vo svojich štyridsiatich piatich rokoch stojí rovnými nohami na zemi a je presvedčená, že v živote ju už nič nemôže zaskočiť. Až kým nezistí, že je tehotná… Táto správa je len vrcholcom lavíny a osud jej uštedruje jednu ranu za druhou. Keď jej lekár oznámi, že dieťa by nemuselo byť zdravé a manžel Pavol zbabelo utečie pred ich spoločným problémom z viac ako dvadsaťročného manželstva do náručia mladej milenky, má pocit, že osud jej nadelil viac, ako môže uniesť. Odchádza do rodičovského domu, kde stretáva dávnych priateľov z detstva, s ktorými sa život príliš nemaznal, ale napriek tomu si dokázali zachovať nezlomnú vieru a životný optimizmus. Toto poznanie jej vleje do žíl novú silu a ona sa rozhodne s nepriazňou osudu bojovať zo všetkých síl…
FormátStavVeľkosť
pdf1. korektúra965552
docOprava po OCR formát938496

Názov: Priveľa šťastiaJazyk: Slovenský   Žáner: Román   Rok vydania: 2009
Poznámka: Sú inteligentní, príťažliví, úspešní, majú harmonické manželstvo a skvelú talentovanú dcéru. Osud si však zahrá s ich životmi zlomyseľnú hru a v neočakávanej chvíli ich kruto zasiahne na tom najzraniteľnejšom mieste. Poskladať čriepky svojho manželstva, obnoviť stratenú dôveru, využiť druhú šancu, ktorú život ponúka, je zrazu pre nich najťažšia životná skúška.
FormátStavVeľkosť
docOprava po OCR text942592

Názov: Vo víre životaJazyk: Slovenský   Žáner: Román   Rok vydania: 2008
Poznámka: Mladá umelkyňa Lara, poznačená rodinnou tragédiou, ovplyvnená netradičnou výchovou starej matky, stretáva svoju životnú lásku. Vo svojom vysokoškolskom profesorovi nachádza nielen nežného milenca, ale tiež chápavého priateľa, trpezlivého učiteľa, a tak trochu aj starostlivého otca, ktorý jej doteraz tak veľmi chýbal. Zdá sa, že jej život konečne dostal ten správny smer. Avšak len do okamihu, kedy nečakane vstúpi do jej života a srdca ďalší muž. Lara je postavená pred neľahké rozhodnutie...
FormátStavVeľkosť
docxOprava po OCR formát185849

Názov: Život na pôžičkuJazyk: Slovenský   Žáner: Román   Rok vydania: 2014
Poznámka: Michaela i Adam žijú v usporiadaných a harmonických manželstvách a vedú pokojný rodinný život, až kým ich ako blesk nezasiahne neodolateľné kúzlo vzájomnej príťažlivosti. Spoznávajú jeden v druhom osudovú lásku, zažívajú nezvyčajné duševné i telesné súznenie. Sú však postavení pred ťažkú dilemu, či majú právo obetovať šťastie svojich rodín pre svoje vlastné. Dokážu sa vzdať vzácnej lásky, ktorá prichádza len raz za život? Dokážu ju navždy vymazať zo svojich pamätí, obetovať ju pre záchranu svojich rodín?

Od dávnych čias sa ľudia zaoberajú myšlienkou, či existuje dokonalá láska, či je možné, aby sa v nekonečnom chode vesmíru stretli dve blúdiace duše a vytvorili jeden dokonalý celok. Michaela a Adam dostávajú tento jedinečný dar poznania, no v nepravej chvíli sa môže zmeniť dar na prekliatie. Zisťujú, že je celkom ľahké žiť požičaný život, no môže byť nesmierne ťažké splatiť pôžičku aj s úrokmi.
FormátStavVeľkosť
djvuOCR obrázky2205375
docxOprava po OCR formát236068