Prihlásiť
Vyhľadávanie
Nastavenie
O knižnici
Novinky
-100 - -Arc
-Arg - -Čer
-Čes - -DiV
-Div - -F&S
-F1 - -Imm
-In - -Kom
-Kon - -Lev
-Lex - -Mod
-Moj - -Per
-PES - -Prí
-Pří - -Sbí
-Sbo - -Sta
-Šta - -Tre
-Trn - -VTM
-Výb - ab H
Abag - Adle
Adli - Algr
Algu - Ande
Andj - Arlt
Arma - Aval
Avar - Bake
Bakk - Barb
Barč - Bart
Bárt - Beat
Beau - Bell
Belm - Berá
Bera - Beth
Bett - Bisc
Bish - Blaž
Blec - Boke
Boko - Both
Botí - Bran
Bras - Bris
Brit - Brug
Brůh - Bukv
Buľ, - Butl
Búto - Camp
Čamp - Carr
Čars - Céli
Čelk - Červ
Cerv - Chau
Chav - Chro
Chrt - Číže
Čížk - Cole
Colf - Corn
Corr - Crum
Crus - Daib
Daic - Davi
Daví - De P
de P - Demj
Deml - Diet
Diff - Dola
Dolc - Dost
Dotl - Druž
Drve - Dura
Durb - Dyer
Dyga - Eism
Eisn - Eötv
Ephr - Fabr
Fábr - Fejf
Feke - Fige
Figu - Flee
Fleg - Forš
Fors - Free
Freh - Fuči
Fučí - Galí
Gáli - Gayl
Gayn - Giff
Gila - Gold
Göld - Graf
Gráf - Greg
Greh - Gryl
Grym - Haem
Haen - Hall
Halm - Hanu
Hany - Hart
Härt - Havr
Hawa - Helf
Helg - Héru
Herv - Hirt
Hisl - Hofb
Hofé - Holo
Hols - Horč
Hoře - Hovo
Howa - Hrub
Hrud - Hunt
Huny - Inch
Incl - Jahn
Jähn - Janí
Jani - Jedl
Jedn - Jilí
Jílk - Jone
Jong - Jusk
Just - Kali
Kall - Kari
Karj - Kay,
Kaye - Kern
Kero - Kirk
Kirn - Klim
Klím - Koch
Kočí - Kolm
Koln - Kopp
Köpp - Kote
Kotě - Kozá
Koza - Krat
Krau - Křiv
Kriv - Kubá
Kube - Kuld
Kule - Kuzn
Kuźn - Lake
Lakh - Laro
LaRo - Leat
Leav - Lend
Leng - Lhot
Li, - Lišk
List - Lore
Lori - Lukš
Lulá - Mach
Mách - Mahl
Mahm - Man-
Maňá - Marg
Marh - Mart
Márt - Matr
Mats - McCa
McCh - Med,
Mede - Merl
Mero - Míčk
Mičk - Milo
Mils - Mohl
Mohr - Mora
Morá - Mowr
Moye - Murp
Murr - Navr
Naxe - Nesv
Nešv - Nito
Nive - Nová
Nova - O'Ro
O'Sh - Olšo
Olss - Osma
Ošme - Pala
Palá - Park
Parl - Pave
Pavi - Pejč
Pejř - Pešt
Pest - Pica
Picc - Pitz
Pius - Poho
Pohr - Pont
Pool - Prae
Prág - Proc
Proč - Puzy
Pých - Rako
Rakú - Redf
Redg - René
Renf - Rieč
Ried - Robi
Robl - Rose
Rosi - Rubi
Rubí - Rybá
Ryba - Šáhí
Sahl - Sans
Sant - Sche
Schi - Schu
Schü - Sedl
Sedm - Šest
Sest - Ship
Shir - Šime
Sime - Site
Šiti - Slab
Slac - Smej
Šmej - Snie
Snig - Sora
Sorá - Spil
Špin - Staň
Stan - Stei
Štei - Štoc
Stoc - Stri
Stří - Sue,
Süe- - Švar
Švař - Swal
Swan - Tamm
Tamp - Terr
Terš - Tich
Tidb - Tomi
Tomí - Trév
Trev - Ture
Turg - Urba
Urbá - Vale
Valé - Vani
Vaňk - Vegr
Veho - Vice
Vích - Vlče
Vlčk - von
Von - Vrzá
Vrzg - Wall
Walm - Wegl
Wegn - Whar
What - Will
Wilm - Woll
Wöll - Yves
z Al - Zarh
Žarn - Žert
Zerz - Zozu
Zółk - Østb
DigiBooks - Prezeranie autora

Autor: Aubertová; Brigitte Rok narodenia: 1956   Rok úmrtia: -
Poznámka: Autorka sa hrdí titulom nekorunovaná kráľovná francúzskej detektívnej literatúry. Za román Lesná smrtka (Epos, 2000) dostala Veľkú cenu (Grand Prix de la littérature policiére) a preložili ho do vyše pätnástich jazykov.

Názov: Čtyři synové doktora MarcheJazyk: Český   Žáner: Dobrodružné - Thriller   Rok vydania: 2001
Názov originálu: Les quatre fils du dr March   Rok vydania originálu: 1992   
Poznámka: Po propuštění z vězení je Jeanie najata jako služka do úctyhodné rodiny doktora Marche. Netuší ovšem, co ji tam čeká.
Kdyby nepodlehla pokušení prohlédnout si šatník své zaměstnavatelky a zkusit si její kožich, nikdy by nenašla tajný deník ukrytý v podšívce. Kdyby nebyla tak zvědavá, nepřečetla by si ho. A kdyby ho nečetla, neodhalila by zpověď vraha, který detailně popisuje své činy.
Ale je pozdě couvnout: teď ví, že jeden ze čtyř synů doktora Marche je vrah. Jeden ze čtyř... ale který?
Jeanie váhá mezi chorobným strachem z policie a obavou, že bude příští obětí. Nakonec se rozhodne, že pachatele odhalí sama. Postup svého pátrání si zapisuje, jenže vrah její zápisky najde a okamžitě pochopí, že je v nebezpečí...
FormátStavVeľkosť
docx1. korektúra587058
djvuOCR obrázky3679669

Názov: Elise Andrioli 1 - Lesná smrtkaJazyk: Český   Žáner: Dobrodružné - Detektívka   Rok vydania: 1999
Názov originálu: La mort des bois   
Poznámka: Autorka vykonštruovala majstrovskú zápletku, plnú napätia i prekážok, ktoré Elise bravúrne prekoná, a sústreďuje sa v nej na psychologickú analýzu série vrážd duševne narušeného páchateľa. Jej napínavý román v štýle Pierra Boileaua a Thomasa Narcejaca, zakladateľov modernej francúzskej detektívnej literatúry, jasne dokazuje, že detektívny žáner nie je príznačný iba pre Anglosasov a že si právom vyslúžila prívlastok «nekorunovaná kráľovná francúzskych detektívok».
FormátStavVeľkosť
docOprava po OCR formát1055744

Názov: Elise Andrioli 1 - Ten se mi líbíJazyk: Český   Žáner: Dobrodružné - Detektívka   Rok vydania: 2000
Názov originálu: La Mort des Bois   Rok vydania originálu: 1996   
Poznámka: Detektivní příběh prožívaný a vyprávěný mladou a krásnou dívkou. Má to jeden háček. Elise měla nehodu. Ochrnula, je slepá, němá, nemůže se hýbat. Jednoho dne naváže kontakt se sedmiletou Virginií. Ta jí začne vyprávět neuvěřitelné příběhy, příběhy dětí, které byly zabity v lese, říká, že zná jejich vraha a ví postupně i o každé následující vraždě… Potvrzení hrůzné pravdivosti Virgininých slov je pro Elise silným hnacím motorem: musí se naučit komunikovat, musí se dozvědět pravdu, přesvědčit policii, musí najít vraha...
FormátStavVeľkosť
docxOprava po OCR formát864840
djvuOCR obrázky4688566

Názov: Elise Andrioli 2 - Snežná smrtkaJazyk: Slovenský   Žáner: Dobrodružné - Detektívka   Rok vydania: 2001
Názov originálu: La mort des neiges   Rok vydania originálu: 2000   
Poznámka: Tridsaťdeväťročná Elise Andrioliová, pripútaná na invalidný vozík a odkázaná na starostlivosť spoločníčky Yvetty, sa po objasnení sériovej vraždy maloletých chlapcov v Boissy-les-Colombes podrobí ťažkej operácii a rozhodne sa odcestovať na dovolenku do hôr. Krátko pred odchodom však dostane faxovú správu od neznámeho muža, ktorý sa predstaví ako P. A. Žravec, nazve ju anjel a len tak na okraj dodá, že sotva zazrie anjela, cíti, ako sa v ňom prebúdzajú všetci démoni a ten najnástojčivejší stelesňuje Túžbu s veľkým T.
V rekreačnom stredisku v Castaingu ju vrelo privíta riaditeľka Horského centra voľného času pre hendikepovaných rekreantov Francine Atchouelová, ale dlho sa neteší z príjemného pobytu v horách. Prakticky hneď po príchode sa dozvedá, že v nejakom opustenom dome sa našla mŕtvola mladej, zaživa ukrižovanej ženy, ktorá skonala po násilnom požití javelského lúhu, a že páchateľ jej po smrti zmrzačil stehno elektrickou pílou. Úbohou obeťou je dvadsaťdeväťročná Marion Gastaldiová, ktorá sa vydala za narkomana Hennequina a nápadne sa na ňu ponáša. Sadistický vrah jej pošle rezeň ako milú pozornosť od miestneho mäsiara a pokračuje v obludných vraždách. Druhá obeť Sonia Auvarová, ktorú vychovával starý pastier Mauro, sa svojím výzorom čírou zhodou okolností podobá na prvú a na dôvažok nie je ľahostajná ani práporčíkovi Lorieuxovi, ktorého kriminálna ústredňa poverí vyšetrovaním oboch vrážd.
Autorka ani tentoraz nesklamala milovníkov detektívnych príbehov. Ponúka nám ďalšie osudy ochrnutej Elisy s mimoriadnymi dedukčnými schopnosťami, ktorú vrhá do nepríjemných a nebezpečných situácií. Dej voľného pokračovania detektívneho románu Lesná smrtka, ktoré napísala pod názvom Snežná smrtka, vsadila do vysokohorského prostredia medzi frustrovaných a krvilačných psychopatov s potlačenými pudmi, ktorí sa vykľujú z navonok neškodných telesne a duševne postihnutých rekreantov a falošných kriminalistov. Elise sa stane bezmocnou hračkou v ich rukách a len-len že vyviazne so zdravou kožou.
FormátStavVeľkosť
docx1. korektúra411065

Názov: Karibské rekviemJazyk: Slovenský   Žáner: Román   Rok vydania: -
Poznámka: Štyridsaťpäťročný Dagobert Leroy, zvodný súkromný detektív a náruživý surfista, si pokojne žije na karibskom ostrove Saint Martin až do dňa, kým k nemu do kancelárie neprikvitne pôvabná miešanka s poškvrnenou povesťou, ktorá sa narodila ako nemanželské dieťa Lorrainy Malevoyovej a záletníckeho černocha. Dvadsaťpäťročná Karibčanka Charlotte Dumasová so sľubnou kariérou manekýnky sa vydá po stopách nezodpovedného plejboja, čo ju splodil, aj kvôli matke totálne zničenej alkoholom, ktorú podvedený manžel neľútostne vyhodil z domu s hriešnym plodom pod srdcom a ktorá zakrátko skoncovala s ničotným životom, a rozhodne sa mu kruto pomstiť za opovážlivosť vohnať mladú ženu do maléru a vzápätí ju zbabelo pustiť k vode.
Dagobert sa ujme prípadu aj napriek absentujúcemu opornému bodu a konfliktnej povahe klientky, lebo ich spája rovnaké rodisko. V prvom momente zatúži využiť skvelú príležitosť, odcestovať na antilský ostrov Sainte Marie a oživiť spomienky na relatívne bezstarostné detstvo. Na rajskom pobreží však naňho číha neľútostná smrť a len-len že sa mu podarí vyviaznuť z jej ostrých pazúrov. Pálčivé slnko mu paradoxne zatemňuje mozog oslepujúcimi lúčmi a bráni jasne rozlišovať medzi udalosťami v medziach zákona a evidentne presahujúcimi jeho hranice. Odrazu totiž vysvitne, že Charlottina matka nespáchala samovraždu, ale pravdepodobne sa stala jednou z obetí sadistického zločinca vyčínajúceho v karibskej oblasti. Leroyov ušľachtilý úmysel sa razom zvrhne na búrlivé dobrodružstvo popretkávané nečakanými zvratmi...
Autorka v sebe nezaprela nekorunovanú kráľovnú francúzskych detektívok a vykonštruovala majstrovskú zápletku podfarbenú odľahčujúcim humorom. Dramatický detektívny príbeh obnažujúci tvrdú životnú realitu vsadila do exotického prostredia Malých Antíl, ktoré patria ku klasickým turistickým lákadlám, čo umocňuje nevšedný čitateľský zážitok.
FormátStavVeľkosť
docOprava po OCR formát1192960

Názov: Vražedný seznamJazyk: Český   Žáner: Dobrodružné - Detektívka   Rok vydania: 1993
Názov originálu: La Rose de Fer   Rok vydania originálu: 1993   
Poznámka: Georges Lyons vede dvojí život: naoko spořádaný ženevský občan si vydělává na živobytí jako bankovní lupič. Všechno jde jako na drátku až do okamžiku, kdy při přípravě loupeže v Bruselu spatří svou ženu Marthu v náručí jiného muže. Od té chvíle se jeho život mění ve sled děsivých událostí, kde nikdo není tím, za koho se vydává, a všichni se ho snaží zabít. Georges Lyons bojuje o život, ale především se snaží najít odpověď na otázku, PROČ se ho každý snaží zbavit.
FormátStavVeľkosť
doc1. korektúra1907200
pdfSken8708650